SPM 2016 susah?

Hello Assalamualaikum !😁

Okay sebab saya dah kata nak post pasal SPM 2016 dalam previous post,saya akan luahkan panjang-2 dekat post ni ahaa.



Firstly,apa yang saya alami adalah like waw truly BAD.Mayn it was HARD! Especially subject Account & Math & Sejarah>

Tapi kalau Math & Sejarah ni takdela saya nak kategorikan as truly hard sangat.Just terkejut cemtula.
Yang kecewanya Account....Rasa macam 2 tahun belajar tak worth it 😩.-Tuition beratus2 mak ayah bayar,pergi rumah cikgu jauh2,buat muka tebal tumpang belajar dekat Kisas dll.😭😭😭😭😭

But maybe ni nasib batch 99 ah kod.

Untuk yang rasa senang tu Alhamdulillah ,memang gifted kod,dilahirkan pandai haha.Tak cakapla saya tak pandai,saya belajar jugak,teringat tido kol 3/4 pagi buat Account.Tapi nak buat macam mana kan?
KPM test kita semua dari dulu lagi,macam tikus makmal.Dari PBS sampailah ke SPM,tak pernah tak kecewalah satu sekolah. ( Uisy maroh) 💢

Teringat pula jawab paper B.Arab,ingatkan lepastu saya sorg je rasa nak nangis 😌 ,rupa2nya budak Kisas pun hahaha.So okaylah,bcs mostly Kementerian akan ambik paper budak Kisas untuk buat sample answers,tapi dah diorg pun macamtu,maybe mereka akan baik hati akan kasi markah juga?AMIN! 👉👈

Saya tahu SPM bukan the end of everything,tapi sebab saya fikir semua benda dah mahal,biasiswa pulak makin susah nak dapat,So saya nak lah SPM tu as source yg saya akan dapat kerja yang baik nanti.Hm nak nangis pula haha.💦

DEEEP down in my heart,saya rasa sedih sebab saya dah kecewakan mak ayah saya.Everytime balik sekolah pas jawab paper,mesti mengadu susah,except for paper Science & Agama haha because it was superr easy ! Cuma takut jelaa careless ke apa mana tahu hm.Mak ayah saya dah korbankan duit tenaga masa diorg utk saya sorg dari dulu,dr zaman PBS yang kami rasa terseksa.😒😒😒😒😒

Saya tahu ada student yang jawab SPM this year like srsly kacang je,untunglah nak,rezeki awak.Saya mampu Doa&Tawakal je.Kalau dapat straight A's,Alhamdulillah,kalau tak,terima jelah.Haaa sakitnya tuh disini 💔

2 comments:

  1. The same thing happened to me too !! Serious account susah sgt . Tak expect susah dia sampai mcm tu skali . Soalan ramalan sume tak boleh pakai . Acah kbat 70% . Redha je dgn result yg akan kluar lagi 2 hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...tapi alhamdulillah account saya dapat B! Awak macammana ? hehe

      Delete

Hi! Silakan Comment :)