Merdeka Dance 56

Assalamualaikum readersss :)



Dah 2 bulan tak tgk blog ni,berhabuk dah,haha :D

Okay,saya just nak share ngan korg about pengalaman saya masuk pertandingan Merdeka Dance ,saya salah sorg drpd Team Merdeka Dancers56 #TMD56 .

First time masuk merdeka dance tu mmg blur gila,masing2 sombongkan diri,, JU (jurulatih utama) pun time tu garang sgt.Tapi hari kedua dah biasaa,kejap je dah biasa, JU pun taklah segarang yg kitorg fikirkan.πŸ˜…













every morning en mesti ada nyanyi lagu negaraku,bacaan doa dan senaman aerobik,senaman aerobik tulah part yg paling best kita semua buat dlm stadium,berpeluh2,kitorg mesti jerit sama2,gelak sama2 bila JU buat tarian cam 'ehem ehem' kat depan,hehe.Paling syok menari KPOP ah HAHHAHA acah.


Tp penat jugaklah sbb time tu puasaakan. lepas habis puasa tu baru dia kasi makan makanan mcm nasi ayam setiap hari,mmg sedap gila ah.Lol,sedap ah sbb dah takda makanan lain .



JU dah susun atur kitorg semua dlm formasi,i mean bentuk bendera ,kelopak (mcm2 lg),dr atas memang nampak cantik sgt2,tp time wat formasi kitorg main ikut je ape yg disuruh,tak tau bentuknya macammana.πŸ˜…πŸ‘…

Kitorg berlatih selama 22 hari mcmtulah,lamaaa en?time last day training kat stadium tu sedih sgt2 sbb nak tinggalkan stadium n takkan dtg lg dah then buat full rehearsal  kat dataran merdeka pulak. kitorg semua tangkap gmbr kat stadium,for EVERY MORNINGπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

time hari kejadian tu mmg nervous sgt2,tp alhamdulillah semua berjalan dgn lancar. cuaca pun baik2 je.kitorg pun ambik kesempatan nk tgkp gmbr ngan JU Fina,Shasha,Dzarul,Suiz n yg paling penting JU Fizie !! "awesome!!" ,dia selalu guna perkataan tu,kitorg pun dh terikut,hehe.





"Selangor hebat,selangor awesome !"
 (semangat gila ceh)
Bawah niila yang JU berkurun-kurunnn latih kitorg,and kitorg ikutt je menddeeelah.Last2 tgk gaambar,OOOHH ni keee yang diplannya.Oklah,worth it lah,lawaa kan?

Ni saya dah edit balik,time join benda ni saya Form 2 which is 2013,now dah 2017 HAHAHA✌πŸ‘…
Siapa kat sini #TMD56?hehe.

No comments:

Post a Comment

Hi! Silakan Comment :)